SAN SALVATORE - Magnum
Prosecco Brut San Salvatore v Magnum láhvi o objemu 1,5l.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Pojmenovaní Brut San Salvatore je podle kopce, na jehož vrcholu se nachází hrad San Salvatore. Na nejvyšší části kopce, kde neustále vane svěží vítr a půda je nejskalnatější, se nachází vinice, která produkuje hrozny pro naše prosseca. Toto ovocné a voňavé víno zraje čtyři dlouhé měsíce na jemných kalech, jak vyžaduje tradice. Výsledkem je Prosecco s jemnou, krémovou pěnou, která okamžitě povzbudí duši. Toto Brut je nepostradatelné pro významné příležitosti: hrabata z Collalta jím připíjela na velké okamžiky na hradě San Salvatore a oslavovala jím konec zemědělského roku.
OBLAST
Odrůdy hroznů: Glera a další původní odrůdy, jako Verdiso a Bianchetta, pěstované výhradně na vinicích našeho panství.
Poloha: Kopce Susegana naproti hradu San Salvatore.
Orientace: Jižní.
Půda: Jílovitá na skalnatém podkladu.
SKLIZEŇ
Výnos na hektar: 135 metráků.
Období sklizně: 1.–10. září.
VÝROBA VÍNA
Vinifikace: Hrozny jsou jemně lisovány, mošt je přirozeně usazen a poté fermentován v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou (18 °C). Víno zraje na kalech (sur lie) v oceli po dobu 3–6 měsíců.
Druhotná fermentace: Šumivost vína je dosažena metodou Martinotti-Charmat. Po dlouhém zrání na kalech je víno filtrováno a plněno do lahví.
Zrání: 4 měsíce v tlakových tancích z nerezové oceli, poté 1–2 měsíce v lahvích.
TECHNICKÁ ANALÝZA
Alkohol: 11,5 % obj.
Zbytkový cukr: 9 g/l.
Kyselost: 5,5 g/l.
Obejm lahve je 1,5 l.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.